Solo

04mikky

 

Mikky Zomerdijk is zangeres, songwriter, componist, dichter, tekstschrijver, productieleider en nog maar 22 lentes jong. Mikky is hard aan de weg aan het timmeren en verdiept zich in vele aspecten in de kunstwereld.

Ze opende dit jaar het ‘Zomer op ’t plein festival’ in Alkmaar voor Wende Snijders, een van haar inspiratiebronnen. In 2012 won ze met haar nummer ‘Whisper to the sea’ de Music&Voice prijs van Diversity day en in 2013 de singer/songwriter contest in Heerhugowaard waardoor ze het voorprogramma van Chip Taylor mocht verzorgen in Cool. In februari 2015 kwam haar eerste ep uit, “Whisper to the sea” genaamd en op 8 juni 2016 studeerde zij af van het Conservatorium Rotterdam met een volledig eigen show genaamd ‘One’.

In juni 2016 won Mikky de Rabobank Jong Talent prijs. De jury roemt haar mooie stem en originele songs. Een vakjury, bestaande uit zeven mensen die dagelijks in hun werk met kunst en cultuur bezig zijn, kwam unaniem tot haar voordracht.

Mikky verbind muziek aan tekst en gedichten aan muziek om zo een bijzondere sfeer te creëren. Met haar veelzijdige stem, sterke liedjes en gevarieerd repertoire blijft u geboeid luisteren naar deze bijzondere artiest! Ze begeleidt zichzelf daarbij op akoestische-, elektrische gitaar of piano. Met haar stem en gitaar kan ze verschillende soorten muziek aan. Van rock tot gevoelige singer/songwriter liedjes.

Omdat ze met meerdere projecten en bands bezig is, heeft ze op veel verschillende festivals/ radiozenders/ kroegen/ plekken kunnen optreden. Enkele daarvan zijn: Bevrijdingsfestival Haarlem, Pakhuis Wilhelmina Amsterdam, The Music Matrix Amsterdam, Radio Compleet Fm Langedijk, P60 Amstelveen. Als toetseniste van Dakota heeft ze gespeeld op: 3FM NS try out festival, Rode loper festival Amsterdam, Maloe Melo Amsterdam, Paradiso Amsterdam, Paardcafé Den Haag, Melkweg Amsterdam.

 

‘Vol gevoel en overgave bracht zij haar eigen geschreven nummers aan het publiek. Deze meid met pit zal ver komen!’ – Plugout

 

‘Vervolgens betrad Mikky het podium, een lange jongedame met een gitaar en een aparte stem. Deze ontwapenende singer/songwriter moeten we in de gaten houden.’- NoordHollandsDagblad Alkmaarse Courant